Friday, July 22, 2011

Let's raise hell in the streets, drink beer, and get into trouble

Förra veckans torsdag blev det spontanresa till Österbotten då Olya och jag följde med Anki, Emma och Ida till Träskvik. Där fick Olya träffa hela min familj och några till. Vi åt god lchf-mat och drack en massa lonkero. Och så fick Olya träffa Nessie! De blev genast kompisar.



Och drack tillsammans på ryskt vis. Och så festade vi på österbottniskt vis. Ness var hemskt hjälpsam som chaufför åt oss och som vår egen personliga Midnight Food Fairy. Nessies bröder gjorde även de sitt bästa för att Olyas Närpesbesök skulle bli så trevligt som möjligt. Ena brorsan hjälpte mest genom att befinna sig i Jamaica så att Olya fick sova i en stor och ledig säng. Den andra brorsan försökte lära sig några viktiga fraser på ryska samt hjälpa Olya med närpesdialekten. Till exempel när jag bad Nessie att blanda en drink åt oss och han gick för att hämta ingredienserna så förklarade hans bror att "This is what we in Närpes call ynjy tåfflon." (So not true though. Ehh. Tror jag.)


På söndagen avslutade vi med en pizza från Strandmölle (för att kompensera för all lchf). Den godaste pizzan de har (nå egentligen den enda som jag hittills har provat) - Alexandra (päron, bacon, auraost och pepparkakskross). Mums.

2 comments:

Himmelske Danser said...

Such a great short summary, something like - this is as much as I remember, goooood weekends =)
Where is the story about you trying to sue a guard for...taking away our little german friend with horns? =D
And I think I already told like 4 people about The Pizza, it means something... "I wish I could have one right now"
But, srsly, this short post makes me smile every time I read it!
Thank you!

Fridolina said...

Eheheheee....;) I left some parts out ;) And I was planning a separate post with you-me-jäger pictures!! Sooooon!

Good that you like it! I like my blurry purple pictures :)