Friday, May 10, 2013

Matchande darlings

På tal om omslag. Vi har ett brittiskt omslag till Rose Under Fire. Det matchar det nya brittiska omslaget till Code Name Verity. Och jag har det gamla brittiska omslaget, som tydligen har ersatts nu då. Det här retar mitt ordningssinne och jag kan inte hjälpa att jag börjar fundera på om jag borde skaffa den nya CNV också...Fotoomslag med människor är inte min favorit (för att förstås ser tjejen på CNV inte alls ut som Verity och varför ser tjejen på RUF ut att vara elva?). Men, bortsett från det så är de här två riktigt snygga ändå. Sådär helhetsmässigt.

PS1. Code Name Verity vann en Edgar för bästa Young Adult Mystery / Thriller!

PS2. Rose Under Fire kommer i juni! 

2 comments:

Himmelske Danser said...

Jag håller med dig och säger det är inte så ofta att jag gillar omslag med människor.Det känns som någon säger till dig hur en huvudperson måste ser ut. Det är samma sak med omslag som gjorde efter filmen, dem som ser ut som en affish. Och det är ganska populär. Men till example jag tror inte att Great Gatsby ser ut som Leonardo DiCaprion.
Jag tror också att brittiska (våra ;) omslag till Code Name är mycket bättre. Mer elegant och slående.

Fridolina said...

Ja precis, det är väldigt sällan det funkar med filmomslag. Men jag tycker mer om Leo än jag tycker om Gatsby (boken) så där kanske ett filmomslag är okej ;) Och ja, jag skulle förstås helst ha ett Rose Under Fire-omslag som matchar våra CNV!