Wednesday, March 25, 2009

Uppsala!

Ifjol den här tiden, i Uppsala, jobbade jag hårt med mina kurser. Det var bl.a. ett projekt i beräkningsvetenskapen som tog upp mycket av min tid. Jag var en av dem som lämnade korridoren tidigast på morgonen och kom hem senast på kvällen (till skillnad från The Average Erasmus som gjorde ungefär tvärtom). De kvällar jag var hemma kanske jag satt i mitt rum och läste. Min närmaste granne Olga brukade släpa med mig på bio och annat och jag var nog lika tacksam varje gång. Självklart fanns det en massa fester varje dag (jo, varje dag) men på något sätt kände jag mig lite för gammal för att leka gulis (för det var ju det man var, man var gulis på nån nation) och lite för finsk för att tycka att Sverige har ett exotiskt studieliv och OJ vad vi ska dra hem Hot Swedish Guys (inte för att dom inte finns men jag menar jag hade iaf svårt att hitta dem på Värmlands eller Stockholms...och jag försökte). Det blev alltså mera avslappnat umgänge i korridorens common room än det blev utekvällar för mig.

En kväll när jag satt i mitt rum och läste på tent eller kämpade med projektet, minns inte vilket, så knackade Olga på dörren och erbjöd mangoglass och Musekoncert i vårt common room. Inte så konstigt att hon är en av mina bästa vänner. Hon är definitivt den som är mest som jag. Som kan tycka att vi måste prata NU - about books and music. Hon tycker också att det är fullt acceptabelt att som studerande lägga ner 60€ på böcker eller musik. Bara sådär. För att man råkade gå förbi bokhandeln. Och att det är helt okej att som 23-åring vara kär i diverse rockstjärnor och romankaraktärer. Och att det går att förklara saker med ett "men han är skorpion". Att vi dessutom båda två har otur i kärlek är ännu en förenande faktor.

Vi pratar åtminstone en gång i veckan och det visade sig att hon också saknar Uppsala något förfärligt nu såhär i vårtider så vi bestämde oss för att åka dit första helgen i april. Vi ska hälsa på våra gamla Uppsalakompisar och bara njuuuta av Uppsala och lite Stockholm också. Ser verkligen framemot. Hon stannar här över påsk och vi har ännu inte bestämt vad vi ska hitta på då, kan vara ganska tomt i Helsingfors i påskhelgen. Vilket inte behöver vara negativt. Tågbiljetter till Österbotten blir ju tyvärr något i stil med 100€ för henne så det kan jag ju verkligen inte föreslå. Det enda som händer i musikväg är Amorphis - i Åbo (!) och Seinäjoki (!). Problemet med Åbo är att vi inte kan ta oss hem och problemet med Seinäjoki är att vi inte kan ta oss dit. (Inga bussar Åbo-Helsingfors på påsksöndagsnatten konstigt nog... Man kan alltid ta bilen till Seinäjoki men då måste man ju först lyckas ta sig till Österbotten överhuvudtaget. Tricky.) Det blir väl nog bara att slappa i Helsingfors antar jag.

PS1. Det är nog fullt upp i år också. Idag fick vi ut Stafytenten och jag hade 16/30 poäng and it made my day. Så att sånt är det att studera vid fysikaliska institutionen...

PS2. Skorpioner är mörka, mystiska, intelligenta, lugna, passionerade och lite halvfarliga. Lite Mr Darcy liksom. Sådär halvt arroganta men på ett sexigt sätt. Lär passa bra ihop med jungfrun, trots alla olikheter. En spännande kombination, inte som med de andra (tråkiga) jordtecknen (oxen och stenbocken) som hon paras ihop med alltsomoftast. Nej nu ska jag avsluta det här inlägget innan det blir freakvarning. Och nej, varken jag eller Olga tror ju på sånt här mumbo jumbo. Det förstår ni väl. Heh.

2 comments:

mysanlover said...

Intressant läsning :)

Fridolina said...

Tacksåmycket! Nu vet jag inte om det var mina saftiga avslöjanden om hur jag tillbringade mina Uppsalanätter eller om det var min träffsäkra stjärnanalys men om jag försöker få in lite mer av både och i fortsättningen så kan det ju inte gå fel ;)