Monday, September 07, 2015

Think of England

En historical romance av K.J. Charles. Titeln syftar förstås på:


Tillbaka till henne är inte den enda boken med queer romance under tidigt 1900-tal som jag läste i augusti. Och - tro det eller ej - inte heller den bästa, för jag tyckte faktiskt ännu mer om Think of England. Antagligen för att den är mer romantisk och pulpy (författaren själv kallar den för "Edwardian pulp") och utspelar sig under ett British countryside house party - som värsta Agatha Freaking Christie!

“But— Why didn’t you say?”
“Secret agent. Secret.”

Intriger, hemliga agenter och romantik. I'm easy like that. Det handlar om Captain Archie Curtis, som deltar i ett flera dagar långt house party på landet, med avsikt att ta reda på om det låg något fuffens bakom en tragisk vapenolycka i Sydafrika. Top secret stuff förstås. Har den här festen en mörk, exotisk främling? Ohyes. Poeten Daniel da Silva irriterar the hell out of good ol' English chap Archie från första början med sina extravaganta manér. Men ligger det något annat bakom irritationen? Och är Archie den enda gästen med hemliga avsikter?

“Jesus!” he yelped.
“I fear not,” said a silky voice, and Curtis realised that he had collided with da Silva. “Both Jewish, of course, but the resemblance ends there.” 

Själva gåtan är inte så spännande men det är ändå kärleksberättelsen som är i förgrunden här och den är fantastiskt bra med massor av romantic tension och all the feels. Gåtan/mysteriet funkar ändå bra som bakgrund och gör läsupplevelsen extra mysig för en gammal Christie fangirl som jag. En av de bästa kärleksromaner jag läst i år.

No comments: