Wednesday, May 20, 2015

Läsläget: brottslingar, busungar & blonda hjältar

Läser just nu: Rulebreaker av Cathy Pegau. Tyvärr inte så bra som jag hoppades. Tråkiga bihandlingar, och huvudpersonerna beter sig inte som de erfarna brottslingar de borde vara. Och mera scifi thriller än scifi romance.

Läste just ut: Binny for Short av Hilary McKay. McKays böcker är 100% feelgood för mig. Elvaåriga Binnys värld är visserligen i kaos i början av boken (pappan har dött, familjen har stora ekonomiska problem, Binnys hund ges bort!!!) men saker ordnar sig, inte alltid som man har tänkt sig men på något sätt ordnar det sig. Jag gillar att läsa om barnens äventyr, fnissar åt sexåriga James som önskar sig hönor mer än något annat i världen (och får lära sig the hard way att fiskmåsar inte är riktigt samma sak) och som älskar sin råsa våtdräkt och är fullt beredd att klä av sig för att bevisa att han inte är en flicka varje gång någon misstar sig, och som vanligt i McKays böcker så sympatiserar jag ändå lika mycket, om inte mer, med de vuxna (Aunt Violet -the voice of reason!).


Läser snart: Simona Ahrnstedts nya romance, En enda hemlighet! Som lär ha en hjälte som är mer blond & dandy än dark & brooding. YES! Gillar blond & dandy!

No comments: