Saturday, January 07, 2017

Hej 2017!

Aaah, alla årsbästa-listor och längtansfulla 2017-listor. Och läsutmaningar! Den finlandssvenska är väldigt lockande men jag har redan hoppat på Book Riots Read Harder-utmaning och den är 24 böcker så... Vi får se, kanske jag provar ändå.

Ni får förresten gärna rekommendera böcker till mina knepigaste i Read Harder:

A book about sports Sports romance vore fusk, eller hur?
A book set in Central or South America, written by a Central or South American author
A nonfiction book about technology
A book that has been banned or frequently challenged in your country
A superhero comic with a female lead Ms. Marvel då kanske?
A book in which a character of color goes on a spiritual journey Spiritual journey??
A collection of poetry in translation on a theme other than love Har jag ens läst nån "poetry in translation" någonsin??

(Och nej, jag har inte glömt min Nobelutmaning, jag har bara ingen tidsbegränsning på den för tillfället.)

Book Smugglers har sin traditionella "julkalender" - Smugglivus - där författare och bloggare delar med sig av det bästa från året, så de inläggen har bidragit massor till min TBR, tipstips, kolla t.ex. smugglarnas egna Top Ten of 2016.

Okej och så lite 2017-pepp från min can't wait-hylla på Goodreads då:


Ni minns kanske att jag nämnde en YA-debut som inspirerats av Black Lives Matter-rörelsen? Well, snart är The Hate U Give här och hajpen är ENORM.


Jepp, jag blev faktiskt så förtjust i Simon att Albertalli nu är på min autobuy-lista. The Upside of Unrequited verkar superlovande. Jag tror att hon beskrev den i tre ord som Fat Nerds Kissing. 


Elizabeth Weins nya kommer i maj och ni minns kanske intervjun där hon berättar att det är en historisk deckare som utspelar sig på skotska landsbygden? Och det låter ju redan alldeles underbart. MEN. Det hon inte avslöjade då är att huvudpersonen är JULIA BEAUFORT-STUART!!! The Pearl Thief utspelar sig några år före händelserna i Code Name Verity.

Utöver de här så väntar jag förstås på nya böcker i mina favoritserier och av mina favoritförfattare. Tredje boken i Illuminae-trilogin borde komma i höst någon gång. Star Crossed nämnade jag redan. Courtney Milan pratade om sin senaste i Romancepodden, och nämnde också ett samarbete med Rose Lerner och Alyssa Cole - vilken match made in heaven alltså, wow. Cole har förresten en med spioner i Amerikanska inbördeskriget som kommer ut i mars och den låter superspännande.  

Mackenzi Lees The Gentleman's Guide to Vice and Virtue har kanske snyggaste omslaget:


Och beskrivs såhär: "Boys fighting pirates and their feelings for each other in 18th century Paris and Venice! *swoon*" så den åkte direkt in på listan, jag är inte svår så.

5 comments:

Sara Pepparkaka said...

Men varför skulle sports romance vara fusk?? Förresten- Björnstad av Fredrik Backman passar ju i sportkategorin, är en bra bok, men ingen romance. När det gäller Sydamerika så kanske någon Isabel Allende? Jag har inte läst så mycket serier, men Döden i Neil Gaimans tappning - "Death- The high cost of living"- är kvinnlig- men du kanske har läst? Dessutom är jag lite osäker på om den räknas som superhero comic. Annars, mycket svåra kategorier, men der vore väl ingen utmaning om det inte skulle vara lite svårt.
När det gäller nonfiction och teknologi kanske jag skulle försöka hitta något historiskt.

Fridolina said...

Åh tack för alla tips!! Björnstad blir det! Jag är väldigt sugen på den så det passar utmärkt. Jag tänkte för att en sports romance inte är OM sport, utan det är alltid om love storyn, men visst är det ju bara en tolkningsfråga. Jag tänker t.ex. räkna Indigo av Beverly Jenkins som en "classic"- för det ÄR ju en romance classic. Ödets dotter av Allende ligger riktigt bra till, för den borde jag faktiskt ha i bokhyllan. Och ja, historiskt låter bra i teknologikategorin, den är så konstigt svår. Gaimans Döden verkar spännande hursomhelst, så den ska jag kolla upp.

Unknown said...

123 girl games
Vehicles
run 3 cool math
bgame

social work research topics said...

A very good article. Thank you for sharing this information.

james said...

Need Programming Homework Help? We provide Programming assignment help service in Java, Python, C, C#, Php, C++, Databases, SQL, Android or iOS.For more info- Get Assignment Help Online