Tuesday, September 22, 2009

"Mä en koskaan halua kauppatädiksi"

Heh... Åh. Så sött det är med barn som försöker make conversation. Not. En ovanligt pratglad tjej, ~5 år, var och handlade med sin pappa idag. Hon hade en docka i famnen och en i ryggsäcken. Det antog hon att skulle intressera mig. Hon berättade också om var hennes dagis ligger. Och så framtidsplanerna förstås. Hennes pappa tyckte säkert att det kanske inte var så artigt sagt och försökte släta över det med ett fånigt leende och ett "man ska aldrig säga aldrig".

Då föredrar jag alkisar. "Ja sit oli joku semmonen HOMO-bonuskortti". "Mihin teillä on kiire?" åt kön som sakta men säkert bildats bakom honom.

4 comments:

jossy said...

Mötet me kunder måst ju ändå va de roligaste med ett sånt jobb! Int majoriteten av kunderna kanske, men vissa ;)

Jobbar du i en butik nära mig? :D

Fridolina said...

Det finns alltid guldkorn, ja ;) Jag jobbar på olika ställen nästan varje gång, via Staffpoint.

Getingjanne said...

ontakten med olika personligheter var det bästa med att jobba i kassa (bensinstation). T.ex. nu bortgångna Ulf Larsson eller Jerry Williams som alltid bad om ursäkt för att han kom sent (15-30 minuter innan stängning). Andra kunder kunde skälla ut en genom fönstret för att man inte öppnade 15-30 minuter efter stängning för att sälja cigaretter. Vi hade två bröder (140-150 cm), som var alkisar, som kom och köpte lättöl (enda vi fick sälja) och vaniljglass på lördagmorgnarn strax efter 6 när vi öppnade på kalla vintermornar. Vi sa till dom att hålla i plastickassen ordenligt så att dom inte skulle halka och det gjorde dom. Knogarna vitnade. Alltid lika trevliga.
Kjell

Fridolina said...

Intressant! Roligt att höra att dom kändisarna var artiga! Kul med folk som har både humor och vanligt folkvett. Inte något alla är begåvade med tyvärr... Jag har lärt mig mycket om det finska folkets matvanor och andra vanor i det här jobbet....;)