Thursday, September 03, 2009

Someone please give this girl a tutor.

Hur kan man vara sjätte årets studerande och inte veta nånting om vad man ska göra när en ny termin börjar?! För tio minuter sedan fattade jag (för första gången i mitt liv) att kurserna finns på weboodi. En lista på kurser alltså, de som går i höst och så länkar till hemsidorna. Herregud vad praktiskt. Hade just tänkt börja mejla och fråga några kompisar trots att ingen av dom går samma kurser som jag längre. Och vet ni vad? Man kan också anmäla sig till kurserna på weboodi! Det har jag aldrig gjort förr, jag brukar skriva mitt namn på en sån där lista som föreläsaren skickar runt. Har ju funkat hittills.

Jag övervägde att haka på en sån där gulisgrupp som gick sightseeing runt kampus idag. Jag hann höra då tutorn berättade åt de nya att den här datasalen får man använda dygnet runt om man skaffar ett nyckelkort. Påriktit? HAR VI SÅNA?! Jag har liksom nog alltid fattat att den datasalen kan användas på natten men jag har aldrig förstått riktigt hur man ska bära sig åt.

I gymnasiet hade jag Maria som skötte allt sånt här åt mig. Vi läste precis samma ämnen och hon kunde alltid säga åt mig vad jag skulle göra. Maria visste allt. Maria kunde fixa datorer, Maria kunde laga mat, Maria förstod sig på allt från bilar till skattesystemet och FPA-blanketter. Jag behöver en ny Maria!

2 comments:

Juho said...

Enkelt:
http://theory.physics.helsinki.fi/~qft/
och kanske lite kosmologi till :)

Fridolina said...

Tack för tipset! Men det blir nånting helt annat för mig i höst ;)