Tuesday, February 24, 2015

TIPS: Graduates in Wonderland

Det här är en bok om bästa vänner.


Jessica och Rachel bestämmer efter examen att hålla kontakten genom att skriva e-mail åt varandra en gång i veckan. Några år senare blir det den här boken.  

Through their messages from around the world, they swap tales of teaching classes of military men, running a magazine, and flirting in foreign languages, along with the hard stuff: from harrowing accidents to breakups and breakdowns.

Det finns mycket att känna igen sig i, att inspireras av och att skratta åt. Det finns också stunder när man chockat drar efter andan och bara "nejnejnej gör inte ! gå inte till honom!". Som tur är har de redan en bästa vän och behöver inte mina råd.

Boken är tillägnad "all good friends separated by circumstance". Jag gav den till julklapp åt min bästa kompis och efter att ha läst den bestämde vi oss för att börja skriva brev åt varandra. Varannan vecka under hela 2015. Som ni säkert kan gissa är det fantastiskt roligt att få brev - men det som kom som en överraskning för mig är hur förvånansvärt terapeutiskt det är att skriva brev.

No comments: