Wednesday, February 24, 2010

Morning Glory

Det är svårt att beskriva hur jag känner om morgnarna. Det finns många som inte är morgonmänniskor och som tycker att tidiga morgnar är jobbiga. Believe me it's more than that. Jag tänkte att jag citerar Kurt Cobain här:

"I hate myself and I want to die
."

Som tur är går det om efter en kopp te. And that's something you can't OD... (Tror jag??)

Mamma hade alltid förstås svårt att väcka mig men också extremt svårt att vara tyst. För jag pratar ju inte om morgnarna. Jag ler inte heller. Utom, var det kanske i somras, när jag råkade sparka sönder bordet en morgon. Jag satt alltså med min (ännu väldigt heta och därför orörda) tekopp vid köksbordet där hemhemma och mamma lagade smörgåsar och försökte vara tyst. Sedan flyttade jag lite på mina ben och råkade sparka till bordsbenet som lossnade. Då fick jag nånslags övernaturliga krafter och energi liksom från ingenstans (which is very rare) och tog tag i bordsskivan samtidigt som bordsbenet flög långa vägar bort. Allt det här skedde blixtsnabbt och plötsligt satt jag och höll upp bordet och tittade på min tekopp som klarat sig helt och hållet utan spill. Mamma tittade på mig och jag kunde inte låta bli att dra på munnen. Mot min vilja. Men det var nog typ enda gången ;)

För övrigt tycker jag inte om att klaga och jag tycker inte om att lyssna på klagande människor. Så tack så mycket för att ni orkade läsa mitt inlägg om gårdagen och dessutom tycka synd om mig lite! Jag anser nämligen att allt man gör är frivilligt och är det något man är missnöjd över så gör man nånting åt saken. Ingenting är egentligen obligatoriskt. Det finns inga måsten. Man väljer själv. Man måste inte göra nånting alls utom att dö. (Men det händer ju att man har en dålig dag förstås, och då får man svära lite. Helt okej.)

Avslutar med ännu ett citat. Mark Twain den här gången.

"Don't go around saying the world owes you a living. The world owes you nothing. It was here first."


Såheså!

5 comments:

//t said...

Måste tyvärr rätta dig lite där, finns inget man man måste göra förutom att dö och betala skatt. ;) Allt annat är mer eller mindre frivilligt.

Appropå att vara må illa om morgnarna - varför inte använda det till sin fördel? Om du nu oavsett mår illa så kunde du juh åtm fixa en orsak till varför du mår illa och supa med gott samvete! ;)

EE said...

Vilket träffande Cobain-citat. Känner igen mig alltför väl!

Fridolina said...

Man måst int arbeta...;) Heh, jå. När jag var liten undrade mina föräldrar hur dom nånsin sku kunna se om jag druckit sprit eller inte - jag ser ju ut så VARJE MORGON! ;D

Mmhm. Lite melodramatiskt sådär i all enkelhet.

Anonymous said...

Ditt morgonhumör påminner lite om min kusins. :) Har aldrig träffat en människa med så dåligt morgonhumör. När hon bodde hemma och steg upp på morgnarna så smög hon längs väggarna, man fick inte prata med henne och allra helst inte ens titta på henne. Råkade man, i misstag, kasta en blick på henne så kom det blixtsnabbt "Va glor du på?!" :)

Fridolina said...

Hehe ;) Jag brukar åtminstone kämpa fram ett "Mhmf" som svar på "gomårån". Så lite anstränger jag mig iaf ;)