Tuesday, January 24, 2012

Två månader till premiären

Hunger Games förstås! Jee. Läge för ett HG-inlägg, visst?

China Glaze gör Capitol Colours, en serie nagellack inspirerade av Capitolmodet. Effie (Elizabeth Banks) är cover girl. Och vilken cover girl hon är, perfekt ju.


Tolv färger, en för varje distrikt i Panem. Färgkarta med namn och distrikt finns på All Lacquered Up och Teen Vogue har testat dem. Jag gillar de guldiga färgerna; Electrify, Harvest Moon och Riveting (eller distrikt 5,9 och 3). 

(Intressant sätt att tjäna pengar på en bok som kritiserar konsumtionshets, överflöd och ytlighet. Sådär som en parentes.)

Sången The Hanging Tree förekommer i tredje boken, Mockingjay. Den är hemsk men vacker. Jag hittade en fin version av den på youtube.Nu i första filmen är det en annan viktig sång vi väntar på att få höra. JLaw ska sjunga! Vi vet alla vilken sång. Och vi hoppas få gråta av rätt orsaker.

Jag ser med spänning (positiv sådan!) fram emot den här filmen (no shit, right) och vill inte alls gnälla men alltså det här med att Madge inte är med. Uhh. Och så undrar jag hur det är med Buttercup?

"He hates me. Or at least distrusts me."
(Kanske Katniss, för att du försökte dränka honom i en vattenbalja?)

Forever YA (bra sida som har finfina drinking games till Twilightfilmerna) skriver om det här extremt viktiga ämnet: What the Buttercup? (spoilers där, förstås) 
If Gale can trap a rabbit in a snare, then Buttercup can trap two rabbits with his bare paws with a patch over one eye and a peg leg from a cat fight in District 2 over a feline who really wasn’t worth it and ended up giving him a strange rash, but damn she sure did look pretty after a few pints.

Och slutligen, har Du någon giltig orsak att inte gå och se den här filmen?


Nä, tänkte väl det.

No comments: