Tuesday, September 29, 2015

Viktigt meddelande från er slutty little bookworm

To Whom It May Concern: Erotisk romance med skräckfilmstwist!

Jag skulle inte gå så långt som att säga att de är inspirerade av de här filmerna men Charlotte Steins två första böcker i Under the Skin-serien innehåller tydliga blinkningar till När lammen tystnar (Intrusion) och Exorcisten (Forbidden). I den tredje boken (novellen, egentligen), Taken, nämns filmen med samma namn (den med Liam Neeson, antar jag) men det är inte lika tydligt där.


Hon är ganska ojämn och väldigt speciell men jag gillar Stein och har tidigare varmt rekommenderat hennes Control. (Ni vet, den med en av mina absoluta favoritmeningar: "You want it, you slutty little bookworm.")


Hennes nya, Sweet Agony, ser spännande ut tycker jag.


Låt oss avslutningsvis hålla en tyst minut för stoltheten hos alla begåvade och hårt arbetande författare i den här genren som såhär post-50shades har fått leva med att se sina böcker omdesignade till mer eller mindre uppenbara 50shades lookalikes. I värsta fall också med en "Ifall du gillade Fifty Shades..." mitt på pärmen. Fast man förstår ju förlagen. Visst gör man. (Och inte var genren så värst bortskämd med stiliga omslag förut heller.)

3 comments:

Simona said...

Eller, som det är för vissa svenska romanförfattare (INGA NAMN NÄMNDA) att få höra i recensioner av särskilt opålästa nitwits att "det märks att den här författaren har läst Fifty Shades" eller "en kopia på 50 Shades"

Gaaah.

Simona said...

*romanceförfattare*

Jävla autocorrect.

Fridolina said...

FACE. PALM.

Förlagen vet ju åtminstone precis vad de håller på med medan opålästa nitwits (*FNISS*) är helt ute och seglar någonstans i en värld där erotisk romance inte existerade före E.L. James läste Twilight och fick en BANBRYTANDE idé. *SUCK*