Monday, April 04, 2011

Högskoleprovets orddel

Testa på dn.se! Jag fick 34 av 40. Jag är nöjd men det är lite pinsamt att jag svarade fel på "växelverkan". Där ska man inte tänka på krafter. Nu fick ni lite hjälp!

Jag har faktiskt skrivit högskoleprovet, för tre år sedan, då jag bodde i Uppsala. Det var nog bara för att jag var nyfiken, och lite kul var det ju också efter att man förbannat sig själv för att frivilligt ägna en hel lördag åt att skriva prov. Nu stör det mig lite att jag inte minns vad jag fick men jag tror att det kan ha varit 1.6.

6 comments:

Emmas Bokhylla said...

Hmm, jag har aldrig gjort Hogskoleprovet, men det vore ju kul att testa. Orddelen borde val ga ratt bra, det har alltid varit mattedelen som har hallit mig borta fran att gora det!

Fridolina said...

Det är kul att testa! Tanken är att jag ska göra det någon gång i framtiden också och se om jag får bättre resultat. Jag minns faktiskt inte vilken del som gick bäst för mig men jag tror att det var ganska jämnt.

mysanlover said...

Jag fick 33/40. Många svåra ord där! Och några som jag gick i fällan på också :P Men jag hade bara bättre än 34% av dem som svarat. Ska man tro på att 65% av svenskarna kan mer ord än mig? Omkullkastar helt min världsbild! ;)

Fridolina said...

Jo! Svårt var det, det blev att gissa ganska mycket. Det där fattar inte jag heller, då man kollade på de enskilda upgifterna så verkade det ju som majoriteten, typ 80%, alltid svarar rätt, man tycker ju att i de svårare frågorna borde det vara lite större spridning...

Anonymous said...

35 av 40! Bättre än 45% av svenskarna... Säger mig inte så mycket.

Fridolina said...

Nä, man tänker ju att man är lite bättre än så!