Wednesday, December 28, 2011

Julgransbollar med mord

Julkortsbloggen fortsätter... Jag blev inspirerad av Hannas Virrvarr och de här söta julkorten (och den fina Vetcha he-tavlan!). Så jag klippte och klistrade och ritade.


Nämen Frida! Har du klippt i en Agatha Christie?! Ja det är precis vad jag har gjort. Ni förstår, den var sönder från början. Jag hittade den på loppis och köpte den trots att den saknade en hel massa sidor i mitten. Jag blev nämligen så förtjust i pärmen (de är så äckligt snygga i den här serien) och tänkte att nu kan jag ju för en gångs skull faktiskt göra något kul med den där pärmen då boken ändå inte är hel.


Jag tänkte helt enkelt rama in den i någon snygg ram. Nå, det har jag ännu inte gjort, men när jag klippte och klistrade och försökte komma på idéer till julkort kom jag att tänka på den här boken och en sak ledde till en annan och...


Jag försökte spana lite efter roliga meningar, ord och uttryck. Ni vet, "oh dear, said Miss Marple", "a murderer", "rich old man", "brutally killed" och "science is so wonderful" som det står på mammas och pappas kort.


Såhär blev det. Jag ritade med en guldpenna och skrev hälsningarna rakt på.


Och till paketen:


 Det blev två sånahär också:


Blomman klippte jag från något reklamblad och notraderna från ett megafint presentpapper som jag hade några småbitar kvar av.

2 comments:

Pixie said...

Blir otroligt glad när jag ser julkorten ransom note style. Och ja, det skär också lite i hjärtat att se en sönderklippt bok så tack för att du informerade om bokens skick innan! Omslaget är fab.

Fridolina said...

Ja visst gör det! Jag var tvungen att informera för jag vet ju hur jag skulle ha reagerat själv ;) Och det där omslaget ska snart hitta in i en ram!