Thursday, April 26, 2012

Ångström, Varningen och Lilly

Någon kanske undrar hur det har gått för femlingarna? Riktigt bra, so far. Ångström var lite kall & sorglig där ett tag när han var bara någon dag gammal så mamma tog in honom i huset och värmde honom och gav honom lite flaskmjölk. Som tur är har han en väldigt förstående mamma som välkomnade honom utan att klaga när han kom tillbaka. För tillfället får både Ångström och Yotta flaskmjölk (inte för att de inte får av sin mamma utan för att de antagligen får så lite).

Ångström med vitt på huvudet. Yotta längst ner till vänster.

En annan liten stackare är Varningen (vit varningstriangel både på nosen och på huvudet). Hon är minimal och har tre syskon och säkert inte så lätt att få mjölk hon heller så henne har vi matat med flaska. I förrgår orkade hon knappt gå på sina skrangliga ben och gick och la sig i ett hörn och huttrade. Då kom hennes bror (notera storleksskillnaden!) och la sig berdvid henne så hon fick lite mer värme.

Aaaaw!

Så ska vi inte glömma Lilly. Hon är också lite mindre, men har aldrig varit så illa ute att hon behövt flaska. Därför är det verkligen mystiskt att hon är så otroligt social och kommer fram och hälsar på människor och gillar att bli kliad bakom örat. Det måste nästan vara hennes personlighet.

Lilly säger hej!

Sammanlagt finns här 71 lamm (70 svarta, ett vitt) och det är ännu ett får som ska föda.

No comments: