Wednesday, April 18, 2012

Tonårsfyllor

Lady Dahmer har twittrat mycket om tonåringar och alkohol på sistone och har nu skrivit ett inlägg om hur hon tycker att det är fel av vuxna att köpa ut sprit åt minderåriga. Jag förstår idén. Men alltså ärligt talat. Att supa som femtonåring. Det var så himla roligt. Välbehövda pauser i ett enformigt skolliv som gick ut på att sitta och stirra i taket medan ens klasskompisar försökte greppa det faktum att större än-tecknet är samma som mindre än-tecknet från andra hållet.

4 comments:

Anonymous said...

I know! Fast jag hade nu kanske inte direkt problemet med att vara uttråkad på mattelektionerna. :)

Sockerkaka said...

Ja, jag råkar nu komma ihåg matte-exemplet (helt autentiskt btw, I swear to god!) men det fanns ju otaliga motsvarande för historie- och engelsklektionerna...

Julia said...

Då känns det ju vettigare att utveckla skolsystemet så att man inte behöver sitta och titta i taket och sen gå ut och supa. Bra ungdomsgårdar, skapa en vettig och meningsfull tillvaro för unga. Inte köpa ut för att de har det så förjävla tråkigt.

Sockerkaka said...

Men jag klagar inte på skolsystemet - jag klagar på eleverna. Det är knappast samhällets uppgift att fixa en meningsfull tillvaro åt någon, det kan man bara göra själv. Och nej, jag menar faktiskt inte genom att supa. Däremot kan det vara kul att supa. Om man är en någorlunda sansad och vettig människa.