Tuesday, August 21, 2012

Some kind of madness

Muse. 

Hittills har vi fått höra tre låtar från 2nd Law, som kommer ut första oktober. Den senaste (Madness) kom ut igår och följaktligen tillbringade jag halva förra natten med den i hörlurarna, tårar i ögonen och en himla massa te och persikor. (Must. Have. More. Peaches.) Okej det där blev kanske too much info men för att gottgöra tänkte jag hålla resten av det här inlägget snyggt och minimalistiskt. Inga känsloutsvävningar. Inte femton olika youtubeklipp. Bara länkar, for whom it may concern. Facts only:

OS-låten. Also known as graduskrivarlåten. Eller helt enkelt get-out-of-bed-in-the-morning-låten.

Låten från trailern. När Matthew twittrade om "ambient rebellious dubstep" så syftade han troligtvis på den här. Troligtvis. Behandlar termodynamikens lagar, världsekonomikrisen och diverse miljöhot. Sånt.  

Mömömömömömömömö mää mää mää mömömömömömö mää mää...

BONUS: Vill ni ha mer (KLART NI VILL!) så kan jag rekommendera en fantastisk (inofficiell) remix av Unsustainable. Den heter Sit the Fuck Down och för att kunna njuta av den fullt ut så behöver ni först se det här klippet: Dominic Howard (of Muse) har fått tag i Corey Taylors (of Slipknot) mask och gör som vemsomhelst av oss skulle göra i samma situation - provar masken samtidigt som man skriker som en besatt. Som Matt Bellamy senare kommenterade den här incidenten: "Dom got possessed by the spirit of Slipknot when he put it on". PS. Notera den färgglada broccolin i Sit the Fuck Down. En tolkning av skivomslaget till 2nd Law.

Förresten. Om jag hör en kommentar till om hur Muse var bättre förr och bla bla Origin of Symmetry bla bla och hur du minsann lyssnade på dem pre Twilight så får jag god lust att  citera Lydia Bennet (of Lizzie Bennet Diaries):
Omg-you-are-literally-the-most-infuriating-human-being-on-the-planet-and-if-you-speak-another-word-to-me-I-will-slap-you-so-hard-that-you-will-fall-back-in-time-to-before-it-was-cool-to-like-things-before-they-were-cool

Inga känsloutsvävningar var det ja. Snyggt, Frida, snyggt.

No comments: