Friday, March 04, 2016

Fredagsrådd

Oh hi. Här är ett råddigt inlägg som mest består av länkar. Som illustration har jag den här bilden som Marjorie Liu twittrade häromdan. 


Först det här viktiga gästinlägget på Svensk Bokhandels blogg om att läsning inte är som tandtråd:

Säg hellre att du borde läsa mindre! ”Det har gått alldeles överstyr i februari, jag gör ju inget annat.” Eller att du längtar efter att läsa. Längtar efter att bli sådär uppslukad. Och om det var länge sedan du blev det – läs något som du vill läsa, inte något som du vill ha läst. Det är skillnad.

Sedan om nya boken i Illuminaetrilogin. Författarna svarar på frågor om Gemina (Die Hard meets Alien, ni vet), som kommer ut i oktober och nu har fått ett (sjukt snyggt förstås) omslag. Illuminae är förresten "Battlestar Galactica meets Ten Things I Hate About You". 

What's on Your Romance Wishlist? frågar Smart Bitches. Carries är t.ex.:

I want a novel in which Lydia Bennett and Mary Crawford run away and become wildly successful lesbian pirates. This book should include at least one dragon and at least one kraken. 

Och alltså det är så roligt att läsa kommentarerna. Fantastiska (och fantastiskt detaljerade) önskemål men det bästa är ju när någon svarar "jamen jag vet precis en sådan bok tipstips". Underbart.

Förresten, den fysiska romancebokhandeln The Ripped Bodice öppnar i LA i helgen. Den började som ett Kickstarterprojekt och det har varit kul att följa med på instagram men nu är jag förstås mega-avundsjuk på alla som kan besöka den på riktigt.

Har ni förresten sett den här bästa inledningen av en fysikbok ever


Statistisk fysik är inte att leka med.

Så ett par böcker jag är nyfiken på. The Hate U Give: YA, debutförfattare, 13-house auction (!), six-figure deal (!!), inspirerad av Black Lives Matter-rörelsen. Brooke Magnanti (aka Belle de Jour) har skrivit en thriller som kom ut häromveckan, The Turning Tide, där hon använder sig av sin expertis (nej, inte från call girl-livet den här gången - från hennes forskning inom rättsmedicin!).

True story: Jag var tvungen att skaffa Pinterest för att kunna följa med Rose Lerners nördiga album om hennes böcker (hennes dream casting för A Lily Among Thorns är Tom Hiddleston och Kate Beckinsale btw).

Och nu har jag plötsligt 309 pins i mitt nagellacksalbum.


(Mina andra album innehåller minikjolar, färgglada strumpbyxor, rosa inredning och bokomslagsklänningar to die for.)

Jag följer med spänning Alexis Halls doftäventyr med Ravenscourtparfymerna.
Själv skulle jag vilja ha Dorian Gray-parfymen men Hall menar att den är lite desinfektionsmedelaktig. Kanske The Secret Garden då?

Annars försöker jag börja yoga igen. Epic Reads Yoga Poses for Book Nerds är väldigt inspirerande. Även om jag misstänker att "The Book Hangover" är den enda ställningen jag skulle klara av för tillfället. 

PS. Om jag fick tre önskningar skulle jag ta en OwlCrateprenumeration, en Muse Monthly-prenumeration och en Ever After-prenumeration. Och de skulle förstås vara fortlöpande HOW CLEVER AM I?

2 comments:

Frida said...

Vad heter du på Pinterest? Behöver följa mer personer där känner jag.

Fridolina said...

wridaf heter jag där och vill gärna följa dig också!