Monday, May 25, 2009

Never judge a book by its movie

På bio just nu.

Slumdog Millionaire
Nej. Jag vill inte titta på fattigdom, tortyr, mord, barnprostitution, tiggare, svek och missunnsamhet. Smutsiga små indier, nej tack. Doesn't do it for me. (Storyn är väl helt okej.)

Män som hatar kvinnor
Läs boken, det är en deckare, en gåta. Inte alls lika tillfredsställande på film. Annars riktigt bra. Hemsk förstås, inga försköningar.

Angels & Demons
Också deckare. Läs boken, den är riktigt bra! Ewan McGregor är hot hot hot som katolsk präst.

Monsters vs Aliens 3D
Jee! 3D-glasögon. Need I say more? ;)

5 comments:

mysanlover said...

Slumdog millionaire som är så bra!! Smutsiga indier - Yes Please! :D
Och det gick ju bra i slutet :)

//m said...

I have to disagree. Slumdog Millionaire var juh en bra film, inte ens speciellt hemsk. Angles and Demons var en spännande bok som verkade endast vara skriven för att bli en film, spännande så att man var tvungen att läsa vidare efter varje kapitel men man tröttnade på att allt vara så "otroligt", som en Bond film i fjärdepotens. :) Inget speciellt stort litterärt verk.

Fridolina said...

Jo, slutet var väl lyckligt. Måste medge att jag gillade Bollywood-dansen också ;) Det kan hända att jag skulle ha uppskattat den som bok... Mommo läste den (utan att ha sett filmen) och var helt förtjust.

Men inte speciellt hemsk? Jo, den är speciellt hemsk, tycker jag.

Angels & Demons har så många twists & turns att man hinner inte riktigt göra det till en film känns det som. Det är så många detaljer så det blir svårt att hänga med i filmen, mitt biosällskap hade inte ens fattat vem som var the bad guy..;)

Väldigt otroligt alltihopa jo men det är lite charmen med hans böcker för mig iaf ;)

//t said...

Slumdog Millonare är kanske hemsk på det psykiska planet, men inte visuellt hemsk nej. En lite mörkare film, men inte så mörk som t.ex. Lilja 4-ever.

Men jo, nog var Angles and Demons mycket intressantare bok att läsa än t.ex. Da Vinci Koden. :) Måste se hur boken fungerar som film...

Fridolina said...

Men vad är då visuellt hemsk? Inälvor och blod som sprutar? Nåja, jag klarar nu inte av att titta på sånt heller...

Boken fungerar inte så bra som film :/ Men är väl värd att se pga redan nämnda katolska präst! ;) Och orgelmusik och biljakter - TATAAAAAAAA, very dramatic ;)