Saturday, January 12, 2013

Rose Under Fire

För er (ni vet vem ni är) som undrar över Elizabeth Weins nästa bok och om den kommer att vara lika jäkla bra som Code Name Verity och om den möjligtvis kommer att vara lite snällare mot läsarnas nerver och t.ex. inte utspela sig i ett Gestapofängelse så kan jag berätta det här: den kommer också att handla om piloter (yes!) och den kommer till stor del att utspela sig i ett koncentrationsläger (NOOO!!!). Tack så himla mycket Elizabeth Wein. Jag antar att det inte finns någon möjlighet alls att undvika gråtfest den här gången heller. Boken, som antagligen kommer att heta Rose Under Fire, och komma ut i höst, utspelar sig genast efter Code Name Verity och ingen av personerna från CNV kommer att ha någon stor roll i den men vi kommer ändå få veta lite om hur det går med dem (yes yes yes!). Elizabeth Wein skriver om nya boken på sin blogg.

PS1. Forever Young Adult bjuder på ett modeinlägg inspirerat av Code Name Verity, för oss som lider av TEABS (The End of an Awesome Book Syndrome).

PS2. Den amerikanska pocketversionen kommer att se ut såhär:


(Den amerikanska inbundna boken är svart med bundna händer på och den brittiska är den med flickan och rosen. Rekommenderar den brittiska då den amerikanska har små ändringar. Bara några extrembrittiska ord som har bytts ut gissar jag men ändå.)  

PS3. Den är nu på New York Times Best Seller-lista!

No comments: