Sunday, May 19, 2013

ESC 2013

Så vi hade skype date med Olga igår kväll och hon hade på ESC i bakgrunden. Och så gick det ungefär såhär...:
 
Jag: Skulle jättegärna se ESC men det är lite som med alkohol - det är mycket roligare i sällskap.
Hon: Jag är också intresserad!
Jag: Okej! Men jag klickar fram sändningen nu då!
Hon: Men då kan vi inte prata..?
Jag: Klart vi kan, jag behöver ju inte ha ljud på!
Hon: Åh så bra, jag ska hämta te!
Jag: Jag ska hämta en gin tonic!
 
Väldigt trevligt. I år hade jag dessutom tittat på De Eurovisa (när fantastiska Monika Fagerholm var med!) så jag visste lite grann om bidragen. Jag röstade också. På Norge (min favorit) och på Estland och Ungern som jag också gillade. Finland gav poäng åt alla tre sedan så det kändes ju bra. 

Det kändes inte så bra att få noll poäng av Sverige som lojalt brukar ge oss poäng hur hopplösa vi än är. Vårt bidrag var jag som bekant inte så förtjust i och där är jag benägen att gissa på den enklaste förklaringen: det gick dåligt för att låten var svag. Jag tänker inte säga någonting alls om huruvida det är modigt för en heterosexuell tjej att pussa en annan tjej (i en låt där jag fortfarande har svårt att förstå var ironin börjar och slutar) men faktum är att även om vissa delar av Europa är "jättekonservativa" så finns det också delar av Europa som är betydligt mindre konservativa än Finland och jag såg inte så himla många poäng komma från sådana håll heller.

2 comments:

Nathalie T said...

Överlag tyckte jag att kvaliteten på bidragen var skrämmande låg i år. Jag gilade inte Sveriges bidrag och hoppas att nästa års bidrag är bättre.

Fridolina said...

Och jag tyckte det var ett bra år! Tyckte utöver Norge, Estland och Ungern också om t.ex. Island och Rumänien! Men Sveriges och Finlands bidrag... njaa.