Friday, November 04, 2011

Mord i 1890-talets Paris

Vi firade ju Olgas födelsedag när jag var där i slutet av september, men då fick hon inte sin present för att jag visste vad jag ville ge men det fanns inte nånstans i hela stan just då (det var Helsingforsörhängen, som borde finnas i Kiasmas shop nu iaf). Så jag skickade den åt henne för ett par veckor sedan istället. Då hade jag just kommit hem från Paris och råkade hitta den här boken på Akademen: 


Ni förstår ju att jag inte kunde lämna den där. Så som en slags souvenir från Paris så skickade jag med den här åt henne också. Jag hittade den på svenska på bibban åt mig själv, tillsammans med den här:


Som är den första boken i serien om detektiven Victor Legris - bokhandlare i Paris på 1890-talet. Han pratar böcker, umgås med konstnärer och besöker barer på gatorna som jag känner igen. Det är ju hur roligt som helst.Jag har läst tvåan i serien, Mysteriet på Père Lachaise, och den var underhållande pga ja, miljön, medan jag inte var så imponerad av själva deckaren. Den var också skriven på ett sätt som gjorde det svårt att hänga med i handlingen ibland.

3 comments:

Himmelske Danser said...

Det är lättare med örhängen, jag kan bära bara dem (ser ut jätte kul måste jag såga =) men det är hårdare med boken, har ingen tid ännu att läsa den här boken :( (is this just me or this smile really looks like a frog?)

Himmelske Danser said...

Reaaaally sad frog!

Fridolina said...

Mm, de är lite lättare! ;) Jaaa - sååå ledsen litenliten groda! :(