Tuesday, March 31, 2015

Tequila Mockingbird

Det här med att det dricks tequila i alla Sarina Bowens böcker. Jag har analyserat det lite. Och kommit fram till att tequila är det ultimata knepet att ta till när berättelsen har fastnat. Särskilt i romance. Borde karaktärerna ha ett stort bråk / hamna i säng / få ett nervöst sammanbrott / all of the above? Ge dem en flaska tequila! PROBLEM SOLVED. Den här upptäckten har faktiskt gjort att jag gillar Sarina Bowen ännu mer för det är så uppenbart att hon använder sig av det här knepet hela tiden. Ibland är det liksom huvudpersonens kompis som knackar på med en flaska tequila i handen. "Knack knack, här kommer jag och hjälper den här berättelsen på traven lite grann." Underbart.

Så om jag någon gång får för mig att skriva en bok så ska jag se till att ha en flaska tequila till hands. Höhö. Fast jag tror jag skulle välja gin. Gin passar till alla slags böcker och alla slags karaktärer. Gin är tidlöst. Och GOTT.

Visste ni förresten att det finns en bedårande söt liten drinkbok som heter Tequila Mockingbird? Den innehåller recept på "cocktails with a literary twist". Love in the Time of Kahlua, Gin Eyre, A Rum of One's Own, Bridget Jones' Daquiri, etc. Aaaaaw! VILL HA.

2 comments:

Sofia Fritzson said...

Den där drinkboken låter ju underbar :)

Fridolina said...

Ja! Den perfekta presentboken :)