Wednesday, March 04, 2015

TIPS: Trade Me

Okej, tillbaka till dagliga tips. Han ser lite creepy ut, eller hur?


NEVERMIND.

Stormrika unga män har det alltid funnits gott om i romancelitteraturen men visst är det 50 Shades vi har att skylla för den senaste boomen av snygga, unga mångmiljonärer. Inte min favorit av subgenrer precis. Men när min favorit Courtney Milan skriver en så läser jag förstås. Och HERREGUD så den är bra.
 
Huvudpersonerna är Tina Chen, dotter till kinesiska invandrare och Blake Reynolds, son till Adam Reynolds, en av världens rikaste män. Tina kämpar med sina studier och sitt extrajobb för att förhoppningsvis småningom kunna sluta oroa sig över om hennes föräldrar ska klara av att betala räkningarna varje månad. Blake har tagit paus från Cyclone Systems, ett teknologiföretag i stil med Apple som hans pappa startade och vill att sonen ska ta över småningom, och går nu samma kurs som Tina på Berkeley. 
 
Deras liv kunde inte vara mer olika, och den här boken tar det på allvar. Ingenting blir fixat genom att Blake köper en bil och lite smycken åt Tina (han köper faktiskt ingenting alls åt henne och hon betalar för sin egen jäkla lunch thank you very much!). Nej, den här boken går på djupet när det gäller pengar, klasskillnader och privilegier. Många hell yeah moments.
 
En sak de har gemensamt är att de båda håller på att krossas av allt ansvar. Milan är så himla bra på att skriva familjeförhållanden och hur personer som älskar varandra ändå inte alltid förstår varandra. Från första kapitlet, när Tina sitter på en föreläsning där unga priviligerade studerande diskuterar fattigdom, kunde jag förstå och känna för henne. Hon är smart och tuff. Men efter några kapitel var jag också helt aaaaawww Blake!!! *snyft* Och Tinas mamma - alltså wow! Och Adam Reynolds!! Så hjärtskärande! Och så sjuukt bra!

LÄS!

4 comments:

Sofia Fritzson said...

Oh, blev sugen på den här!

Fridolina said...

Yay! Härligt när mitt entusiastiska tipsande funkar! :)

Sofia Fritzson said...

Alltså, jag läste första kapitlet som du länkat till och jag vill klicka hem boken NU men jag måste läsa ut den jag läser först (sen har jag egentligen triljoner andra böcker också, men väljer nog att blunda för dem) så lagom till helgen kanske jag läser den här :)

Fridolina said...

JAA! DO IT!! ;)