Friday, October 07, 2011

Livet och barnet

Bästa Peppe har skrivit en bok om föräldraskap och hur det var för henne att bli mamma. Kanske inte riktigt mitt ämne. Trodde jag. För nu har jag läst ett par recensioner och framför allt kommentarer på hennes blogg och tänker att en bok som får folk att sådär maniskt börja redogöra för hur de nog är jättejämställda egentligen, fast det liksom inte alls märks sådär i verkligheten och vardagen ni vet, nog måste vara en bra bok. Och jämställdhet intresserar ju alltid.

6 comments:

Peppe said...

Men visst är just det är fascinerande fenomen. Hur alla, precis alla, lever jämställt -fast på sitt eget sätt. Det råkar sig bara att mammorna stannar hemma och papporna tjänar mera.

Ingen vill diskutera strukturer.

Fridolina said...

Precis! Det verkar vara svårt att inte ta det personligt. Själv tycker jag om just att diskutera strukturer och fenomen. Man kan leva gott utan att leva jämställt också och jag skulle aldrig hold it against anyone. Däremot tycker jag själv att det är viktigt med jämställdhet i mitt liv.

Fridolina said...

Och medger gladeligen när jag gör något som tydligt följer könsnormerna. So what, liksom? ;)

Fridolina said...

Ganska genast efter att jag kommenterade här såg jag det här inlägget hos Lady Dahmer: "Nåt som är viktigt att skilja på: kritik av strukturer och kritik av enskilda personer." Precis.
http://www.alltforforaldrar.se/ladydahmer/2011/october/nat-som-ar-viktigt-att-skilja-pa-kritik-av-s.html

Peppe said...

Bra inlägg av Dahmer. Vi borde kanske diskutera strukturer mera och försöka få folk (vem det nu sen är) att förstå att man inte fattar beslut i vakum.

Fridolina said...

Och först kanske få folk att förstå vad det innebär diskutera strukturer. Man beskyller inte enskilda individer och man behöver inte bortförklara sina egna val.